Землетрус у КНДР міг бути ядерним випробуванням

 

У неділю, 3 вересня, в Північній Кореї зафіксовано землетрус магнітудою 5,6 балів, який, можливо, міг бути викликаний шостим ядерним випробуванням.

Про це повідомляє New York Times.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що землетрус був штучного походження і стався через ядерне випробування. Південна Корея скликає в зв’язку з цим надзвичайне засідання Радбезу ООН.

Раніше Північна Корея повідомила, що розробила водневу бомбу, яку можна використовувати для нової міжконтинентальної балістичної ракети в якості боєголовки.

Як відомо, в ніч на 29 серпня КНДР здійснила черговий запуск балістичної ракети. Вона подолала відстань 2700 км, досягнувши висоти близько 550 км. Від попередніх пусків цей відрізнявся тим, що ракета пролетіла над Японією і впала в Тихому океані.
У зв’язку з цим Рада Безпеки ООН на екстреному засіданні засудила поведінку КНДР.
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що останнє ракетне випробування було “прелюдією” до початку пуску ракет по американському острову Гуам в Тихому океані.

Читайте також:
……….

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна