Паломництво хасидів: в Умані прогримів вибух, поранений ізраїльтянин. Поліція говорить про хуліганство

 

Уранці 21 вересня в Умані, де збираються хасиди на святкуванні іудейського Нового року, стався вибух, в результаті якого постраждав ізраїльський підліток.
Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

“21 вересня, близько шостої ранку в Уманський відділ поліції надійшло повідомлення про те, що в гаражах неподалік від місця масового перебування паломників-хасидів стався вибух невідомого предмету. Особовий склад поліції був негайно піднятий по тривозі”, – йдеться в повідомленні НПУ.

Поліцейські встановили, що від вибуху невідомого предмета було пошкоджено дах одного з гаражів та був поранений 13-річний підліток, громадянин Ізраїлю.

“Хлопчик отримав тілесні ушкодження у вигляді порізу на кисті лівої руки. Підлітку надана медична допомога на місці”, – розповіли в поліції.

Наголошується, що на місце події за наказом голови Національної поліції виїхали перший заступник голови НПУ В’ячеслав Аброськін і заступник голови Олександр Фацевич. Правоохоронці з’ясовують обставини вибуху і причетних до події осіб. Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

В Умані вночі прогримів вибух / ГУ Нацполиции

Коментуючи роботу поліцейських на місці вибуху, В’ячеслав Аброськін повідомив, що слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – за вчинення хуліганства.

За його словами, здоров’ю 13-річного підлітка з Ізраїлю нічого не загрожує.

Аброськін також повідомив, що на місці події зараз працюють п’ять посилених слідчо-оперативних груп поліції. Крім того, їм надаватимуть допомогу фахівці карного розшуку, які прибули до Умані з Києва.
У тісній співпраці з українськими поліцейськими перебувають і 17 поліцейських Ізраїлю.

“Не можна зараз висувати версію, що це теракт, можна поки говорити про хуліганство. Більш детально можна говорити після збору і аналізу всієї інформації. На місці працюють порядку п’яти посилених слідчо-оперативних груп. Також сюди для організації роботи прибули співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України”, – зазначив В’ячеслав Аброськін.

“Я тут не бачу якихось моментів, які б дестабілізували ситуацію. Люди, які тут перебувають, не відчувають тривоги. Ми ж найближчим часом намагатимемося встановити всі обставини цього вибуху”, – підкреслив Аброськін, додавши, що всі елементи предмету, який вибухнув, направлено на експертизу.

Як відомо, на святкування іудейського Нового року до Умані прибуло близько 30 тисяч прочан. Протягом святкових днів правопорядок в місті забезпечують понад півтисячі українських поліцейських, а також 17 правоохоронців з Ізраїлю.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна