Перед презентацією миротворчої ініціативи на ГА ООН Порошенко перетнувся з Пенсом

 

Президент України Петро Порошенко у Нью-Йорку провів розмову з віце-президентом США Майком Пенсом та представником США в ООН Нікі Гейлі перед засіданням керівного органу Об’єднаних Націй з питань миротворчості.
Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко 20 вересня.

“Дуже позитивна зустріч з віце-президентом США Майком Пенсом та представником США в ООН Нікі Хейлі перед засіданням Радбезу ООН щодо миротворчості”, – написав Цеголко у “Фейсбуці”.

Він додав фото, з яких видно, що розмова Порошенка з Пенсом і Гейлі в штаб-квартирі ООН відбувалася стоячи, в залі з багатьма іншими учасниками зібрання ГА ООН. Поруч перебував посол України в США Валерій Чалий та інші особи.

Невдовзі після цього Петро Порошенко виступив на Генасамблеї ООН, оголосивши пропозицію Києва щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі.
За його словами, необхідно ввести на Донбас миротворчу місію ООН з мандатом Ради безпеки ООН.

Напередодні ввечері, крім іншого, Порошенко на ГА ООН обговорив миротворчі ініціативи на зустрічі з головою Ради ЄС Дональдом Туском.

Як відомо, в четвер, 21 вересня, у штаб-квартирі Об’єднаних Націй запланована зустріч Дональда Трампа і президента України Петра Порошенка, який теж бере участь у сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.
Як очікується, Порошенко ще раз звучить ініціативу щодо розміщення миротворців на Донбасі.

Читайте також:
Сенат США виділив Україні $500 млн. на оборону

Читайте також:
На Генасамблеї ООН Порошенко провів переговори з главою дипломатії ЄС та президентами Польщі, Австрії, Фінляндії, Словаччини

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна