Доба АТО: 23 обстріли, ЗСУ без бойових втрат

 

За минулу добу, 19 вересня, незаконні збройні формування 23 рази відкривали вогонь на лінії розмежування, з них 15 – після 18:00. Майже на кожен другий обстріл з боку противника сили АТО відповідали вогнем зі зброї, не забороненої мирними домовленостями. Внаслідок бойових дій втрат серед українських військових немає.
Про це йдеться в зведенні прес-центру штабу операції.

На Донецькому напрямку ввечері активність ворога зберігалась у районі Авдіївської промзони. Тут після 18-ї години бойовики тричі били по наших опорних пунктах з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, під ворожі обстріли потрапили укріплення сил АТО поблизу Майорська, Верхньоторецького та Невельського. А близько 20-ї години противник випустив 10 мін калібру 120 міліметрів та застосовував озброєння БМП біля Пісків.
До 18:00 стрілецька зброя окупантів працювала поблизу Кам’янки та Майорська. А з озброєння БМП ворог бив по наших позиціях на околицях Зайцевого.

На Луганському напрямку з першої години ночі бойовики двічі били з мінометів калібру 120 мм по наших опорних пунктах на підступах до Новотошківського, а близько 7-ї ранку застосували артилерію калібру 152 мм. Також до 18:00 під мінометний обстріл ворога потрапили українські укріплення біля Кримського. Наприкінці доби окупанти обстріляли з гранатометів опорні пункти ЗСУ на околицях Станиці Луганської, а міномети застосували поблизу Новозванівки.

На Приморському напрямку під ворожий вогонь великокаліберних кулеметів тричі потрапили українські захисники Водяного.

Із 25 серпня на Донбасі формально оголошено “шкільне перемир’я”, за цей час скоротилося число обстрілів з важких озброєнь.

Читайте також:
В Авдіївській промзоні відкрили меморіал
на честь загиблих там українських військових. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна