США розслідують вплив Росії на вибори-2016 через політичну рекламу у Facebook

 

 

Комітет з розвідки Палати представників США запитує інформацію про закупівлі політичної реклами в “Фейсбуці” російською “фермою тролів” з метою вплинути на вибори в США.

Як пише Financial Times, член комітету з розвідки, сенатор від Демократичної партії Адам Шифф заявив: “Ми запитуємо у Facebook більше інформації… Є багато питань без відповідей”, – сказав Шифф.

“Є питання про те, який юридичний процес нам потрібно використовувати, щоб отримати цю інформацію від Facebook. Але, чесно кажучи, я стурбований тим, що нам так багато знадобилося часу, щоб дізнатися, що росіяни заплатили не менше $100 тис. за рекламні оголошення, спрямовані на те, щоб спробувати вплинути на наш виборчий процес”, – заявив він в інтерв’ю ABC News.

Раніше в компанії Facebook повідомили, що тіньова російська компанія – так звана “ферма тролів”, відома участю в прокремлівській пропаганді – скуповувала і поширювала політичну рекламу під час президентської кампанії в США.

Представники Facebook повідомили, що вони простежили продаж реклами на загальну суму $100 тис.

Було виявлено, що 3300 рекламних оголошень мали сліди, які вели саме до російської компанії.

Команда соцмережі тоді виявила 470 підозрілих і ймовірно фейкових ФБ-акаунтів і сторінок, котрі, як вважають в Facebook, експлуатувалися за межами Росії, мали зв’язки з цією компанією і були залучені до публікації реклами.

Як відомо, в США спецпрокурор Роберт Мюллер займається розслідуванням спроб втручання Росії в американські вибори 2016 року і того, чи мала зв’язки команда нинішнього президента США з Кремлем.
Сам Дональд Трамп неодноразово називав подібні звинувачення “полюванням на відьом”.

Читайте також:
ФБР: Росія вливала на вибори у США через фейки в соцмережах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна