Поліція Лондона розслідує вибух у метро як теракт. Поранених вже 22

 

Після вибуху на станції лондонського метро “Парсонс Грін” у п’ятницю, 15 вересня, по медичну допомогу звернулися або були госпіталізовані 22 особи.
Про це інформує ВВС з посиланням на NHS (Державну службу охорони здоров’я).

Медики зазначили, що жоден із постраждалих не отримав важких травм чи поранень, які б загрожували життю.

Вибух на лондонській станції метро “Парсонс Грін” стався в результаті детонації саморобного вибухового пристрою, заявив речник поліції Марк Роулі.
В одному з вагонів поїзда метрополітену вибухнув білий контейнер, який залишили в сумці біля дверей.

Поліція розслідує цей інцидент як теракт.

Британські ЗМІ також зазначають, що вибуховий пристрій, ймовірно, мав таймер.

Президент США Дональд Трамп після вибуху у лондонському метро закликав до посилення режиму в’їзду мусульман до Сполучених Штатів.
Про це глава БІлого дому традиційно написав у своєму “Твіттері“.

“Заборона на поїздки до США повинна бути більшою, жорсткішою та більш конкретною. Але по-дурному, що це не буде політично коректно”, – написав американський президент.

На думку Трампа, чергову атаку в Лондоні скоїв терорист-невдаха. “Це хворі та божевільні люди, які були у полі зору Скотланд-Ярду”, – додав президент США.

Американський президент переконаний, що з терористами потрібно поводитись жорсткіше. Оскільки інтернет є основним інструментом вербування, Трам пропонує “відрізати його та використовувати краще”.

Як відомо, два дні тому Верховний суд США дозволив Трампу блокувати в’їзд біженців у країну. Очікується, що суд має прийняте остаточне рішення щодо законності міграційного указу 10 жовтня.
Заборона на в’їзд до США стосується деяких людей з Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна