У Києві за старі афери затриманий депутат із “команди Черновецького” Сергій Кримчак

 

Правоохоронці затримали депутата Київської міської ради Сергія Кримчака (фракція “Єдність”).
Про це агенції “Українські новини” в четвер, 14 вересня, повідомило джерело в

міськраді.

“Кримчака затримали”,- повідомив співрозмовник агентства.

За словами джерела, в середу вдень у Кримчака провело обшуки НАБУ.

Як зазначає “Новинарня“, 30-річний Сергій Кримчак – юрист, колишній член “молодої команди Черновецького”, вперше обраний до Київради 2008 року від Блоку Леоніда Черновецького. У ті часи був секретарем комісії Київради з питань земельних відносин.
У 2015 році пройшов до міської ради по округу в Дарницькому районі від партії “Єдність” Олександра Омельченка.

У четвер Національне антикорупційне бюро повідомило про затримання столичного депутата зі спільником, не називаючи прізвище.

“13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київської міської ради та його ймовірного спільника за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 та ст.209 Кримінального кодексу України”, – інформує 14 вересня прес-служба НАБУ.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з цих ділянок, загальною вартістю понад 3,5 млн. грн.

Суть схеми полягала в тому, що посадовець за допомогою родича заволодів земельними ділянками у Шевченківському районі Києва, що перебувають у комунальній власності. Після цього він легалізував здобуті злочинним шляхом ділянки, внісши їх до статутного фонду заснованого ймовірним спільником товариства.

Наразі детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють необхідні слідчі дії з метою отримання додаткових доказів, встановлення інших ймовірних учасників корупційної схеми, а також викриття інших епізодів незаконного заволодіння земельними ділянками на території міста Києва.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року, зазначили в Бюро.

Читайте також:
Грузія не видасть Україні Черновецького

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна