Єгор Божок очолив Службу зовнішньої розвідки

 

Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення головою Служби зовнішньої розвідки України Єгора Божка. Про це 13 вересня повідомила прес-служба глави держави.

Цього ж дня президент представив Божка колективу СЗР.

“Я знаю Єгора Божка давно – як патріота, рішучу, професійну людину, яка має величезний досвід закордонної роботи”, – сказав Порошенко.

За словами президента, робота Єгора Божка у місії України при НАТО дала можливість скоординувати зусилля міжнародних партнерів на підтримку України і підсилити обороноздатність держави.

Петро Порошенко висловив упевненість, що призначення нового голови Служби зовнішньої розвідки надасть імпульсу у розвитку СЗР.

“Стрижнем успішності усіх починань і звершень є людина, її патріотизм, рівень професіоналізму, державницька мотивація та готовність до самопожертви – самопожертви в ім’я українського народу, Української держави”, – наголосив глава держави.

При цьому він висловив впевненість, що новопризначеному керівнику вдасться значно підсилити ефективність роботи Служби та взаємодії з іншими відомствами оборонного блоку.

Як відомо, Єгор Божок працює в системі МЗС із 2002 року, займався переважно питаннями НАТО.
Від червня 2015 року він виконував обов’язки голови місії України при НАТО.

У липні 2017 року Порошенко призначив головою місії України при НАТО першого заступника міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

Служба зовнішньої розвідки залишалася без повноцінного голови з 29 квітня 2016 року, коли президент звільнив з цієї посади Віктора Гвоздя (він очолював відомство від лютого 2014 року).

Читайте також:
На Волині затримали розвідника з СЗР,
який за хабар узявся “відмазувати” призовника

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна