Втрати бойовиків за тиждень – 16 осіб, вони грішать на “найманців з НАТО”, – “ІС”

 

За минулий тиждень з боку бойовиків ОРДЛО загинуло 16 осіб, по вісім зі складу 1-го і 2-го армійських корпусів (так званих армій “ДНР” і “ЛНР”).
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” від 13 вересня.

“В період з 5 по 11 вересня ц.р. підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі склали 16 осіб:
1 АК – 9 ошмсп мп (Новоазовськ) – 3 чол., 3 омсбр (Горлівка) – 3 чол., 11 омп (Макіївка) – 2 чол .;
2 АК – 6 омсп (Кадіївка) – 1 чол., 2 омсбр (Луганськ) – 3 чол., 4 омсбр (Алчевськ) – 2 чол., 7 омсбр (Брянка) – 2 чол.”, – сказано у зведенні.

“Маючи намір приховати реальну кількість убитих, командування 1 і 2 АК продовжує застосовувати практику оформляти їх під виглядом смерті від побутових нещасних випадків”, – зазначає “ІС”.

Також у зведенні сказано, що командування “1-го АК ДНР” “орієнтувало” командирів підрозділів на ділянці Старомихайлівка-Жилплощадка-Трудівські (район Донецька) про те, що нібито на їх ділянки “прибув спеціальний підрозділ міжнародних найманців, в основному з Великобританії і Канади, в кількості не менше 50 осіб”, а до мехбригади ЗСУ, що обороняється на цій ділянці, нібито прибула “група інструкторів зі США з 17 осіб”, які збираються “безпосередньо безпосередньо брати участь в боєзіткненнях”.

У штабі “1-го армійського корпусу ДНР” нібито стверджують, що прибулим “військовослужбовцям НАТО” поставлено завдання захопити в полон громадян РФ, які воюють у складі “1-го АК ДНР”, в першу чергу – кадрових військових ЗС Росії.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
З початку вересня з українського боку бойові втрати становлять три особи: 7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр, 9 вересня – під Красногорівкою – 23-річний Максим Кривиденко з 18 омпб.
Крім того, 6 вересня під Пісками загинув Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”.

Читайте також:
У керівництві “ДНР” готуються до великих кадрових перестановок з волі Кремля, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна