В Україну прибуло перше судно з енергетичним вугіллям зі США

 

У морський торговий порт “Южний” (Одеська область) у середу, 13 вересня, прибуло перше судно зі США з енергетичним вугіллям.

Як повідомили у прес-службі державного підприємства «МТП “Южний”», 13 вересня о 2:15 в перевантажувальному комплексі порту пришвартувалося судно Ocean Ambitious. На борту балкера – 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для державної енергогенеруючої компанії “Центренерго”.

Портовики вже приступили до розвантаження. Стивідори планують розвантажити імпортний вантаж за три доби.

Як відзначив виконувач обов‘язків директора держпідприємства «МТП “Южний”» Віталій Жуковський, порт виконує доручення Міністерства інфраструктури з прийому та відправлення вугілля на українські ТЕС.

За його словами, на початку вересня в порту завершили планову підготовку обладнання, адже найближчого тижня підприємство планує прийняти чотири судна з вугіллям, загальним обсягом понад 295 тисяч тонн: одне – для “Центренерго”, два – для ДТЕК і одне – для ТОВ “Єврореконструкція”.

Як зазначив президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер, сьогодні “ми отримали добру новину” – перша партія американського антрацитового вугілля вже в Україні.

“Співпраця компанії, члена палати, XСoal Energy & Resources і ПАТ «Центренерго» – важливий крок для розвитку українсько-американських торговельних відносин”, – наголосив Гундер.

Як відомо, у квітні міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що Україна імпортуватиме вугілля зі США замість російського.
Наприкінці липня 2017 року одна з найбільших українських енергокомпаній “Центренерго” уклала з американською компанією XСoal Energy & Resources контракт на поставку до кінця цього року 700 тис. тонн антрациту.
Повідомлялося, що перше судно із 62 тоннами енергетичного американського вугілля має прибути до України до середини вересня.
Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон повідомив, що з 8 по 12 вересня до України прийдуть три судна з вугіллям марки “А”. Ці поставки були законтрактовані «Центренерго» і приватною компанією ДТЕК Ріната Ахметова.

Читайте також:
Україна вперше купила у США антрацитове вугілля

До 2019 року Україна відмовиться від антрацитового вугілля, – міністр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна