Україна вперше купила у США антрацитове вугілля

 

Українська державна компанія “Центренерго” домовилася про постачання зі США 700 тисяч тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року
Про це заявив директор “Центренерго” Олег Коземко, передає Українська служба ВВС.

Вугілля постачатиме американська компанія XСoal Energy & Resources, виконавчий директор якої Ерні Трашер приїхав до України презентувати проект.

“У штаті Пенсильванія ми відвідали п’ять великих вуглевидобувних підприємств. Найкраща пропозиція була від Xcoal. Контракт підписали на постачання 700 тисяч тонн вугілля до кінця цього року”, – сказав Коземко.

За його словами, перші 85 тисяч тонн мають прибути в порт “Южний” на початку вересня, а наприкінці місяця прибудуть наступні 120 тисяч тонн.

Керівник “Центренерго” також зазначив, що вартість кожної поставки відрізнятиметься, а ціна вугілля першої партії становитиме 113 доларів за тонну.

Наступного року Україна може закупити ще більше американського вугілля – до 2 млн. тонн.

Ерні Трашер зазначив, що енергетичне вугілля надходитиме зі США в Україну вперше.

Державна компанія “Центренерго” володіє кількома теплоелектростанціями, які потребують вугілля антрацитової групи, зокрема Трипільською ТЕС у Київській області та Зміївською – у Харківській області.
У “Центренерго” заявили, що все вугілля зі США йтиме саме на Трипільську ТЕС.

Нагадаємо, про те, що Україна імпортуватиме вугілля зі США замість російського, глава Міненерго Ігор Насалик заявив у травні цього року.
Раніше, у березні, РНБО України офіційно припинила торгівлю з окупованими територіями.
Надалі Україна продовжила купувати російське вугілля або оформлене через Росію.

Читайте також:
Більшу частину вугілля в І кварталі Україна імпортувала з Росії, – ЗМІ

Трамп проголосив намір продавати в Україну “мільйони і мільйони тонн вугілля”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна