Чийгоз подав апеляцію у Верховний суд РФ

 

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і його захист подали до Верховного суду Росії апеляцію на вирок ВС анексованого Криму, який засудив Чийгоза до восьми років колонії.
Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов у “Фейсбуці”.

“Моя скарга коротка, і буде істотно доповнена після ознайомлення з вироком (він ще не написаний, буде готовий тільки 14 вересня) та протоколом судових засідань. А ось скаргу Ахтема Чийгоза я склав під його диктовку. Ахтем-ага написав саму суть, без всього цього юридичного крутійства”, – зазначив Полозов.

Як інформувала “Новинарня“, 11 вересня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив громадянина України Ахтема Чийгоза до восьми років ув’язнення за обвинуваченням в “організації масових заворушень”.
Справа стосується сутичок, що сталися 26 лютого 2014 року під час мітингів з одного боку прихильників територіальної цілісності України, з іншого – проросійських сил біля будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі.
Як заявляє російське слідство, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 людей були поранені. Вину за це поклали на представників лише кримських татар.
Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь у тому мітингу. Він відкидає всі звинувачення на свою адресу і назвав справу політично мотивованою.

Після винесення вироку Євросоюз (офіційний представник глави дипломатії ЄС) виступив із заявою, в якій вимагає від РФ звільнення заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза і зняття звинувачення з іншого заступника голови організації Ільмі Умерова.

Читайте також:
Конгрес нацгромад вимагає тиску на Росію, звільнення Чийгоза
та українського моніторингу в Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна