Ахтем Чийгоз отримав вирок суду окупантів: вісім років колонії

 

Підконтрольний Москві так званий “Верховний суд Криму” засудив одного з лідерів кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 років колонії загального режиму.

Як повідомляє видання “Крим. Реалії”, таке рішення суд оголосив у понеділок, 11 вересня.

Раніше активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял закликав усіх, хто прийде підтримати Чийгоза в день винесення вироку, зберігати спокій за будь-якого розвитку ситуації, бути готовими до затримань чи інших дій силових структур і адекватно на них реагувати.

Вранці 11 вересня до Верховного суду окупованого РФ Криму стягнули поліцію і встановили металошукачі, заборонили проїзд машин по прилеглій вулиці Павленка. Про це адвокат Микола Полозов повідомляв у “Фейсбуці”. За його словами, вирок будуть виносили в найменшому залі на 10 осіб.

Читайте також:
Порошенко: Київ робить усе для звільнення Ахтема Чийгоза

Як повідомляла “Новинарня“, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року, коли анексія півострова Росією ще не відбулася, у Криму діяло українське законодавство.
Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії “Русское единство”. Сталися сутички.

Окупаційна влада Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. Його справу суд розглядає в рамках “справи 26 лютого”, в якій є інші фігуранти.

20 липня 2016 року суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо Чийгоза та окремо щодо інших фігурантах процесу – Алі Асанова й Мустафи Дегерменджі.

1 серпня в справі Чийгоза завершилося судове слідство.
7 серпня окупаційна прокуратура Криму попросила суд призначити для обвинуваченого Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.
Суд виніс саме таке рішення.

Читайте також:
Суд у справі Чийгоза: адвокат Полозов не чекає виправдального вироку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна