Начгенштабу ЗС Росії запевнив НАТО, що маневри “Захід-2017” не спрямовані проти третіх країн

 

Глава військового комітету НАТО Петр Павел та начальник генштабу РФ Валерій Герасимов 7 вересня провели зустріч в Баку, де обмінялися думками про ситуацію на Близькому Сході і навчання “Захід-2017”.

Як вказується в прес-релізі Міноборони РФ, Герасимов запевнив свого колегу в тому, що військові навчання “Захід-2017” носять виключно оборонний характер і не спрямовані проти третіх країн.

“Ця особиста зустріч демонструє явний взаємний інтерес до збереження військових каналів комунікації відповідно до політики прозорості НАТО і триваючого діалогу на політичному рівні з високопоставленими представниками російського керівництва”, – наголошується в повідомленні на сайті Північноатлантичного альянсу.

Як відомо, маневри “Захід-2017” будуть проходити на території Білорусі з 14 по 20 вересня. За даними російської та білоруської сторони, в них візьмуть участь 12700 військових.
У той же час українські військові і деякі члени НАТО вважають, що насправді до маневрів можуть залучити 100 і більше тисяч військовослужбовців.

Читайте також:
НАТО уважно стежитиме за навчаннями в Білорусі “Захід-2017”, – генсек

Полторак у Брюсселі: навчання РФ і Білорусі “Захід-2017”
становлять загрозу не лише для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна