Війська США в Європі недостатньо підготовлені для протистояння агресії РФ, – ЗМІ

 

Сили швидкого реагування армії США у Європі недоукомплектовані та недостатньо підготовлені й не організовані, щоб протистояти військовій агресії Росії.

Про це пише Politico з посиланням на протокол оцінки можливостей 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, розташованої в Італії.

У звіті, який потрапив у розпорядження видання, йдеться про те, що бригаді нібито не вистачає найважливіших можливостей, необхідних для ефективної та вирішальної швидкості виконання своєї місії.

Звіт був складений після участі бригади у військових навчаннях з українськими військовими, які мали досвід бойових дій проти проросійських бойовиків на сході України.

Зазначається, що російські сепаратисти на Донбасі використовують дешеві безпілотники та засоби електронної війни, щоб визначити цілі для артилерійських ударів, а також мають сучасні російські протитанкові ракети.

В той же час в американській бригаді не вистачає засобів протиповітряної оборони та електронної боротьби, існує надмірна залежність від супутникового зв’язку та навігаційних систем GPS, що є прямими результатами бойових дій підрозділу в Іраку та Афганістані, де ворог не має високотехнологічного обладнання.

Так, щоб заповнити інші прогалини, у звіті висловлюється надія на кілька нових армійських програм, які могли б допомогти бригаді, якщо вони будуть виставлені найближчим часом. Адже в разі нападу російських військових, вони матимуть перевагу над американським підрозділом чисельністю 3300 осіб, та зможуть перекрити супутникові системи GPS, від яких залежатимуть десантники США.

У доповіді рекомендується замінити застарілі армійські автомобілі Humvees, призначені для захисту від придорожніх бомб в Іраку. На думку експертів, вони будуть “легкою здобиччю” для російських бронеавтомобілів.

Видання відзначає, що навіть у разі швидкого ухвалення рішення про надання всього необхідного, бригада отримає обладнання лише за кілька років. Поки ж американським військовим доведеться покладатися на підрозділи з важким озброєнням, які прибувають до Європи на ротаційній основі.

Читайте також:

Місія України і США починає спостережний політ над РФ та Білоруссю перед “Заходом-2017”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна