Київські художники починають відновлювати знищені революційні графіті на вул. Грушевського

 

У понеділок, 4 вересня, київські художники почнуть відновлювати знищені майданівські графіті на будинку по вулиці Грушевського, 4.
Про це повідомив куратор художніх проектів Гео Лерос, передає “Громадське“.

За його словами, напередодні голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля звернувся із запитом про те, чи можна відновити графіті.

“Будемо відновлювати по фотографіям, вони будуть такі самі”, — сказав Гео Лерос.

Нагадаємо, 2 вересня стало відомо, що 2 вересня власники магазину люкс-меблів та інтер’єрів “Емпоріум” на вулиці Грушевського, 4 замалювали “Ікони революції”, що зберігалися на стіні будівлі від початку силового протистояння в січні 2014 року (автор – #Sociopath). Власник магазину Ігор Доценко при цьому зневажливо відгукнувся про революційні графіті.
В неділю, 3 вересня, громадські активісти побили вітрини “Емпоріуму”, обписали будівлю й підпалили біля входу шини.

Український інститут національної пам’яті і власник будівлі – Інститут історії Україна НАНУ – закликали прокуратуру притягнути орендарів до відповідальності за вандалізм.

 

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за фактом нищення графіті, які наказом Міністерства культури України N869 від 15.10.2014 року віднесено до об’єктів культурної спадщини, пошкодження чи знищення яких тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 298 КК України (“нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури”)”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна