Обличчям в багно: за день на хабарах затримали двох депутатів із партії Ляшка

 

Працівники прокуратури й СБУ затримали на хабарі голову земельної комісії Фастівської міської ради Київської області.
Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Посадовець підозрюється у вимаганні 70 тис. доларів. Його схопили після отримання частини неправомірної вигоди розміром 15 тис. доларів.

“Досудовим розслідуванням установлено, що депутат Фастівської міської ради, голова місцевого осередку політичної партії “Радикальна партія Олега Ляшка”, голова земельної комісії Фастівської міської ради вимагав у голови релігійної організації неправомірну вигоду у вигляді $70 тис.”, – написала Сарган у соцмережі.

Таку суму депутат хотів отримати за “прийняття позитивного рішення міською радою та підпорядкованою йому земельною комісією щодо виділення в оренду релігійній організації території кладовища площею 1,5 га”.

На фото, яке поширила Сарган, видно, що затриманого поклали обличчям у грязюку.

За офіційними даними, земельну комісію Фастівської міськради очолює Корецький Андрій Вікторович з РПЛ.

Варто зазначити, що цього ж дня стало відомо, що Служба безпеки України затримала на хабарі 5 тис. доларів депутата міськради Рівного від Радикальної партії Ляшка Володимира Кудріна, який узяв кошти від забудовника, що зводить будинок на березі Басового Кута.

Повідомляється, що Кудрін балотувався як приватний підприємець, проте торік підприємницьку справу закрив і став працювати помічником нардепа від РПЛ Андрія Лозового.

Як інформувала “Новинарня“, у жовтні 2016 року СБУ затримала в Борисполі депутата-“радикала”, який вимагав хабар у багатодітної родини.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна