СБУ затримала під Києвом депутата-“радикала”, який вимагав хабар у багатодітної родини. ОНОВЛЕНО

 

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили на хабарництві депутата Бориспільської міської ради Київської області.
Правоохоронці встановили, що секретар комісії з питань індивідуального будівництва та землекористування вимагав 3 тисячі доларів США від місцевої багатодітної родини.

“За ці гроші депутат обіцяв сприяння у виділенні земельної ділянки площею 0,6 га під забудову. Згідно із законодавством, родина мала право отримати цю землю у власність безкоштовно”, – інформує прес-центр Служби безпеки України.

У прес-службі обласної прокуратури уточнили, що йдеться про депутата Бориспільської міської ради, який вимагав та отримав від громадян гроші “за вплив на депутатів Бориспільської міської ради під час голосування за виділення у приватну власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку цим громадянам”.

Співробітники спецслужби затримали секретаря комісії на трасі Київ-Харків поблизу готельно-розважального комплексу під час отримання всієї суми хабара.

На фото, яке оприлюднив прес-центр СБУ, доларові купюри лежать у теці на чистих бланках документів із логотипом Радикальної партії Ляшка, що очевидно свідчить про партійну приналежність хабарника.

Олег Романов

Олег Романов

ОНОВЛЕНО. У Бориспільській міськраді “Новинарня” отримала підтвердження, що затриманий – депутат Радикальної партії Олег Романов.

На його профілі в LinkedIn вказано, що Романов – керівник відділу продажів ТОВ “Агротехцентр сервіс”, раніше працював у ПАТ КБ “Приватбанк”.
Також він був депутатом у міськраді Борисполя попереднього скликання.

У “Фейсбуці” Романова наразі немає згадок про затримання.

Вирішується питання про обрання затриманій особі запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
За скоєне кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із конфіскацією майна.

“Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі прокуратури” – резюмували в прес-службі.

habarnik-lyashka

Хабарник під час затримання. Фото: СБУ

“Сьогодні в Борисполі сесія була, тому він такий нарядний лежить”, – прокоментував фото співрозмовник “Новинарні“.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко записав відеозвернення, відреагувавши на затримання свого однопартійця. Він зазначив, що якщо вину бориспільського депутата буде доведено, він має сидіти у в’язниці. “Водночас якщо це провокації, ми будемо людей захищати. Я сподіваюся, що правоохоронні органи доведуть його вину, якщо вже затримали”, – заявив Ляшко.

Читайте також:
Рятувати шахраїв, які видавали себе за генералів-помічників Гройсмана,
приїхали радикали Ляшка. ФОТО

На Чернігівщині СБУ взяла мера-хабарника від Радикальної партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна