Україна ініціює скайп-конференцію ТКГ через порушення бойовиками “шкільного перемир’я”

 

Українське представництво в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі ініціює проведення скайп-конференції через порушення проросійськими бойовиками “шкільного перемир’я”.
Про це повідомила Дарка Оліфер – прес-секретар екс-президента України, представника в ТКГ Леоніда Кучми.

“На 31 серпня, напередодні нового навчального року, українська сторона ініціює проведення відеоконференції Тристоронньої контактної групи”, – написала Оліфер у “Фейсбуці” 29 серпня.

“Скайп-зустріч ТКГ необхідна в зв’язку з тим, що з боку ОРДЛО не дотримується режим припинення вогню, а також з метою закликати представників ОРДЛО забезпечити безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, включаючи українсько-російський кордон”, – додала вона.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 серпня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилася про встановлення режиму припиненню вогню з опівночі 25 серпня у зв’язку з початком навчального року.
Перед тим “шкільне перемир’я” схвалили глави держав “нормандського формату”.

28 серпня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг повідомив, що з часу оголошення “шкільного перемир’я” на Донбасі було зафіксовано понад 600 фактів порушень режиму припинення вогню.
Також 28 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликали президента РФ Володимира Путіна і президента України Петра Порошенка активізувати зусилля для встановлення режиму припинення вогню на сході України.

Під час “шкільного перемир’я” кількість обстрілів з боку бойовиків скоротилася, особливо з важких озброєнь, загиблих серед бійців ЗСУ немає чотири дні поспіль. Однак порушення “режиму тиші” тривають, і штаб АТО визнає, що українські війська час від часу відповідають на обстріли.

Читайте також:
Хуг: Мінські угоди не дозволяють відповідати на обстріли

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна