Генштаб ЗСУ: політизація подій під Іловайськом грає на руку ворогу

 

Генеральний штаб Збройних сил України докладе всіх зусиль, щоб покарати організаторів та виконавців Іловайської трагедії, яка сталась у серпні 2014 року.

Водночас у Генштабі ЗСУ переконані, що політизація подій під Іловайськом грає на руку ворогу, штучно відволікаючи громадськість від справжніх винуватців, які знаходяться в Кремлі.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГШ у “Фейсбуці”.

“У ці дні увесь український народ у скорботі згадує жахливий кремлівський злочин. Третій рік поспіль ми віддаємо шану героїзму та мужності бойових побратимів під Іловайськом”, – ідеться в заяві.

У Генштабі нагадують, що внаслідок підступного введення 24 серпня 2014 року російських військ на територію України військовослужбовці ЗСУ, добровольці і мобілізовані потрапили в оточення та під вогонь ракетно-артилерійських систем.

“Це призвело до загибелі 366 українців, 429 воїнів отримали поранення, а 300 військовослужбовців потрапили в полон”, – заявили в ГШ ЗСУ.

“Біль за понесені втрати не вщухає, адже він пройшов через кожне українське серце. Цей злочин не має строку давнини ні в моральній, ні в юридичній площині. Не має сумніву, що організатори та виконавці цього злочину будуть покарані, і Збройні сили України докладуть до цього усіх зусиль”, – запевняють у Генштабі.

* * *

Міністр оборони Степан Полторак також розмістив у “Фейсбуці” пост з приводу Іловайської трагедії – “Пам’ятаємо героїв”.

Читайте також:
Іловайські соняшники в Києві: треті роковини трагедії відзначили
без керівництва. ФОТОРЕПОРТАЖ

ГПУ: Іловайська трагедія – вина лише Росії.
Замначальника ГШ ЗС РФ повідомили про підозру

Як повідомляла “Новинарня“, за даними розслідування прокуратури, 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування генерального штабу збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських бійців під Іловайськом. Це сталося попри те, що після переговорів генштаб ЗС Росії дав українцям гарантії безпечного виходу з оточення.

За офіційними даними, загинули 366 українських воїнів, 429 – зазнали поранень, близько 300 – потрапили в полон.

Саме в ті дні під Іловайськом загальний хід АТО змінився з наступального на оборонний.

Загалом в Іловайський котел потрапило 26 підрозділів – практично всі добровольчі батальйони.

Нагадаємо, роковини Іловайська відзначали в Києві також 27 серпня.

Читайте також:
Як виглядало пекло. “Іловайський котел” у спогадах бійців

Іловайська одіссея Валерія Маринця:
“Якби не домовляння про зелений коридор, ми ще б довго трималися”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна