У Києві вшанували пам’ять загиблих в Іловайському котлі

 

У Києві на Михайлівській площі вшанували пам’ять загиблих в Іловайському котлі у серпні 2014 року.

В акції “Іловайськ – 2014: час НЕ лікує”, взяли участь представники Всеукраїнської громадської організації “Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО”, бійці батальйону “Донбас”, духовенства, громадськості, повідомляє “Укрінформ“.

Матері та дружини загиблих в Іловайську згадували своїх синів і чоловіків та закликали керівництво країни докласти всіх зусиль для якнайшвидшого припинення конфлікту на Сході.

Представники батальйону “Донбас”, у свою чергу, наполягають на справедливому та об’єктивному розслідуванні Іловайської трагедії.

Як зауважили організатори акції, офіційно запрошені на неї представники Генеральної прокуратури й Генштабу Збройних сил України на захід не прийшли.

Від урядовців була присутня заступниця міністра соціальної політики Наталка Федорович. Вона зокрема розповіла, що днями на розгляд урядового комітету внесуть пропозиції щодо розширення категорії осіб, які матимуть право на отримання коштів для придбання квартир.

За словами Федорович, наявний квартирний список поповнюють учасники добровольчих батальйонів і волонтери. При цьому люди з цього списку можуть придбати житло в будь-якому місті країни, без прив’язки до прописки, запевнила чиновниця.

На території Михайлівського собору в Києві також відкрилася пересувна виставка у пам’ять про бійців АТО, які загинули під Іловайськом та Савур-Могилою в серпні 2014 року. Експозиція працюватиме 28 та 29 серпня – у дні, коли сталася Іловайська трагедія.

Там представлені матеріали, що розповідають про події на сході України, про загиблих у результаті військової агресії Росії.

Виставка “Блокпост Пам’яті” складається з тридцяти вітрин, зібраних із ящиків з-під боєприпасів. Вітрини заповнені предметами, зібраними на полі бою поряд із тілами загиблих українських військових. На внутрішній поверхні кришки кожної з вітрин розміщені фотографії з місць, де ці речі були зібрані – курган Савур-Могила, Іловайськ, Дебальцеве.

За офіційними даними, у боях під Іловайськом загинуло 366 бійців (157 військових не впізнані), ще 158 вважаються зниклими безвісти.

Читайте також:
ГПУ: Іловайська трагедія – вина лише Росії.
Замначальника ГШ ЗС РФ повідомили про підозру

Як виглядало пекло. “Іловайський котел” у спогадах бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна