Суд заарештував начальника Департаменту поліції охорони Будника

 

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід начальнику Департаменту поліції охорони Національної поліції, який підозрюється в хабарництві, у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 128 тисяч гривень.

Такий самий запобіжний захід призначено й для особи, яка виступала посередником при передачі хабара, повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

Згідно з повідомленням, опублікованим на сайті ГПУ сьогодні, 28 серпня, відповідне рішення суд виніс іще 25 серпня.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 серпня за підозрою в хабарництві був затриманий під час одержання 96 тисяч гривень неправомірної вигоди начальник Департаменту поліції охорони Нацполіції Сергій Будник.

У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці з’ясували, що викокопосадовець Нацполіції, окрім офіційних платежів за фізичну охорону, через посередника вимагав у киянина додатково передавати йому щомісяця неправомірну вигоду у сумі понад 80 тисяч гривень.

Слідчі з’ясували, що з червня цього року Будник отримав таким чином понад 170 тисяч гривень.

 

23 серпня Буднику було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Особі, яка виступала посередником під час передачі правоохоронцю неправомірної вигоди, також повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна