На хабарі затриманий один із “пам’ятників” Нацполіції – Сергій Будник

 

Національна поліція підтвердила затримання за підозрою у хабарництві керівника департаменту поліції охорони Сергія Будника.

Це сталося, 22 серпня під час одержання 96 тисяч гривень неправомірної вигоди, інформує прес-служба Нацполіції.

Зазначається, що спецоперацію провели оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками Служби безпеки України та Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці з’ясували, що викокопосадовець Нацполіції, окрім офіційних платежів за фізичну охорону, через посередника вимагав у киянина додатково передавати йому щомісяця неправомірну вигоду у сумі понад 80 тисяч гривень.

Слідчі з’ясували, що з червня цього року Будник отримав таким чином понад 170 тисяч гривень.

На теперішній час слідчими готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Не називаючи прізвище затриманого, про операцію повідомила прес-служба СБУ.

Блогер і волонтер Роман Сініцин, коментуючи затримання Будника, написав у соцмережі, що “підкилимна війна Банкова-Аваков виходить на новий рівень”, та що Будника затримано зусиллями передусім СБУ.

Він нагадав, що у 2008-2010 роках Будник — заступник начальника Департаменту ДАІ, у 2010-2014 роках — начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України, з квітня 2014-го — перший заступник начальника Департаменту ДАІ.

“…Те, що стали ї*ошити “пам’ятники”, а такі як Буднік – “пам’ятник”, радує. Дуже”, – підкреслив Сініцин.

Читайте також:
Поліція завершила службове розслідування стрілянини в Княжичах
і готує стягнення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна