Подробиці вибуху гранати Ф-1 на Чернігівщині: помер чоловік, поранена жінка

 

Увечері 23 серпня у дворі приватного господарства в одному з сіл Чернігівського району вибухнула граната.

Вибух стався в селі Редьківка, зазначає “ЧЕline“.

Як повідомили в прес-службі поліції області, постраждалих чоловіка і жінку, обох 1966 року народження, негайно госпіталізували, але чоловік помер під час операції.

За словами свідків, до власниці господарства зайшов у гості двоюрідний брат її чоловіка, який проживав у дачному будинку сусіднього садового товариства. Чому у дворі стався вибух, встановлює слідство.

На місці події сапери виявили фрагменти вибухового пристрою, за попередніми висновками – гранати Ф-1, і важіль від запалу. Речові докази направлені на експертизу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). За даною статтею передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також:
Біля будівлі Кабміну стався вибух,
серед поранених – ветеран АТО і теща Героя України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна