Порошенко на виставці “Міць нескорених”: за 3 роки фінансування озброєння в Україні зросло в 10 разів. ВІДЕО

Порівняно з 2013 роком фінансування військового озброєння в Україні зросло в 10 разів.
Про це заявив президент Петро Порошенко у середу, 23 серпня, під час відкриття виставки озброєння та військової техніки “Міць нескорених” на Хрещатику в Києві.

На виставці представлені САУ, гаубиці, танки “Оплот”, БТР-3 та БТР-4, бойові машини “Дозор-4”, інша військова техніка, зокрема українського виробництва.

“У поточному році на озброєння української армії прийнято 22 одиниці сучасного озброєння та військової техніки. Сьогодні і завтра, в День Прапора та в День Незалежності України, вони мають бути саме тут, на Хрещатику. Бо це звіт влади та армії перед народом. Це можливість показати своєму народові та всьому світові, що нам  вдалось зробити і, головне, що є чим захищати святу українську землю”, – сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що більша частина зразків озброєння та військової техніки, яка зараз представлена на виставці в центрі Києва, наступного тижня відбуде у військові частини на лінії зіткнення.

“Перші танки “Оплот” виробництва Харківського заводу надійдуть до ЗСУ цього року. Це наша відповідь на побажання українських танкістів”, – додав Порошенко.

Він нагадав, що в 2017 році на фінансування армії з державного бюджету було виділено 64 мільярди гривень.
“Більше того, в липні, за рахунок повернених коштів, які вкрала влада Януковича, ми додали 1 мільярд 600 мільйонів гривень, які підуть на закупівлю та модернізацію новітніх зразків озброєння та військової техніки. Ще 1 мільярд 400 мільйонів гривень спрямують на будівництво заводу з виробництва боєприпасів на основі новітніх технологій”, – сказав президент.

Він також нагадав, що за три роки державний концерн “Укроборонпром” передав на озброєння української армії 16 тисяч одиниць військової техніки.

Читайте також:
У центрі Києва відкрилася виставка військової техніки “Міць нескорених”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна