Укроборонпром похвалився передачею в армію 16 тис. одиниць зброї за три роки

 

Державний концерн “Укроборонпром” за три роки передав українській армії майже 16 тисяч одиниць військової техніки та озброєння, заявив президент України Петро Порошенко.

“Українська армія стала сильнішою. Майже 16 тисяч одиниць військової техніки та озброєння завдяки державному концерну “Укроборонпром”, – написав Порошенко на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” в суботу, 12 серпня.

На сайті держконцерну уточнюється, що його підприємства-учасники передали українській армії 15 903 одиниць озброєння і військової техніки.

Так, з липня 2014 року до липня 2017 року війська посилені на 5,281 тис. одиниць нової й модернізованої техніки, 7,164 тис. одиниць відремонтованої і відновленої, а також передано 3,458 тис. одиниць ЗІП (запчастини, інструменти, приладдя), вузлів і агрегатів.

Серед нового і модернізованого озброєння та військової техніки більшість – ракетно-артилерійське озброєння, а також ракети і боєприпаси – 1,061 тис. і 2,613 тис. відповідно.

Військові також отримали 1,277 тис. нових і модернізованих систем радіолокації, радіоелектронної боротьби і засобів зв’язку, 295 од. бронетехніки, артилерії та спеціальної техніки, а також 35 од. авіаційної техніки та обладнання.

Читайте також:
Укроборонпром похвалився зростанням на третину чистого прибутку за рік

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна