РНБО: президент виділяє 1,4 млрд. на новий завод боєприпасів

 

Президент Петро Порошенко запропонував виділити 1,4 млрд. грн. на будівництво заводу з виробництва боєприпасів у відповідності до стандартів НАТО.
Про це він сказав під час засідання Ради нацбезпеки в понеділок, 10 липня.

“Ми прийняли рішення про спрямування значної частини перевиконання бюджету на сектор оборони і безпеки… Мною внесено пропозицію про будівництво заводу з виробництва боєприпасів з введенням новітніх технологій в повній відповідності до стандартів НАТО”, – сказав президент.

За його словами, це забезпечить “взаємосумісність випускаємих боєприпасів за основними калібрами”.

Пропонується виділити 1,4 млрд. грн. на будівництво такого заводу.

“Це дасть можливість забезпечити виготовлення боєприпасів з вітчизняної сировини. Ми, відповідно, повинні відновити ті потужності, які були в Україні до початку окупації Російською Федерацією, і я ставлю цю позицію як один із перших пріоритетів”, – підкреслив Петро Порошенко.

Окрім того, Порошенко прийняв рішення про збільшення фінансування сектору оборони та безпеки.

“Для нас на сьогоднішній день побудова Збройних сил України та інших правоохоронних органів надзвичайно важлива”, – сказав він.

Як повідомляла “Новинарня“, на засіданні РНБО президент також доручив побудувати житло для армійських контрактників.

Читайте більше про проблему патронів і боєприпасів та потребу в новому патронному заводі (замість втраченого в Луганську) у великому матеріалі “Новинарні”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна