Путін призначив послом РФ у США заступника міністра із санкційного списку

 

Президент Росії Володимир Путін призначив нового посла Росії в США. Ним став заступник міністра закордонних справ РФ Анатолій Антонов, який змінить на цій посаді Сергія Кисляка, повідомили в прес-службі Кремля.

Іншим указом Путін звільнив Антонова з посади заступника глави МЗС РФ.

Анатолій Антонов – кар’єрний дипломат, у 1978 році закінчив МДІМВ, є доктором політичних наук, володіє англійською та бірманською мовами. З 2004-го по 2011 рік був директором департаменту МЗС РФ з питань безпеки і роззброєння, з 2011-го по 2016 рік – заступником міністра оборони.

У зв’язку з подіями в Україні та окупацією Криму в лютому 2015 року Антонов був внесений до санкційних списків Євросоюзу і Канади, у вересні 2015 року – до санкційного списку в Україні.

Як повідомляла “Новинарня“, посол Росії в Сполучених Штатах Сергій Кисляк обіймав цю посаду з 2008 року. Після виборів президента США Кисляк опинився в центрі політичного скандалу. У приховуванні контактів із російським послом звинувачували генпрокурора США Джеффа Сешнса. Крім того, радника президента США з нацбезпеки Майкла Флінна підозрювали в несанкціонованому обговоренні з Кисляком зняття російських санкцій ще до інавгурації Дональда Трампа на посаду глави держави, через це Флінн пішов у відставку.

Читайте також:
Росія міняє посла у США Кисляка, який фігурує в розслідуваннях щодо Трампа, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна