Суд в РФ посадив 19-річного українця Панова на вісім років нібито за тероризм

 

Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив 19-річного громадянина України Артура Панова до восьми років колонії за обвинуваченням у підготовці теракту в Ростові-на-Дону.
Про це 11 серпня повідомляє “Кавказький вузол“.

Іншого фігуранта цієї справи – ростовчанина Максима Смишляєва – отримав вирок у вигляді 10 років колонії суворого режиму.

За версією російського обвинувачення, Панов, якому на той час було 17 років, задумав вчинити теракт у парку Горького в Ростові. Вказується, що при обшуку два роки тому в нього виявили вибуховий пристрій.

Уродженець Краснодона Луганської області Панов в листопаді 2015 року переїхав до Ростова. Також його звинуватили в публікації у соцмережі “Вконтакте” трьох статей, які виправдовують тероризм.

Смишляєв заперечує свою провину, Панов – визнав частково.

У травні Артур Панов оголошував сухе голодування з вимогою видати його Україні. Деякі російській ЗМІ поширювали фейкові новини про його смерть.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив 61-річного громадянина України Олексія Сизоновича, обвинуваченого російським слідством у підготовці терактів у Ростовській області, до 12 років колонії суворого режиму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна