Суд у Росії ув’язнив 61-річного українця на 12 років за звинуваченням у підготові терактів

 

Північно-Кавказький окружний військовий суд Російської Федерації засудив до 12 років колонії суворого режиму та штрафу в загальному розмірі 250 тисяч рублів 61-річного громадянина України Олексія Сизоновича.

Про це повідомляє російська інформагенція “ТАСС“.

Сизоновича визнали винним за такими статтями КК РФ, як “Підготовка терористичного акту”, “Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв” і “Незаконний перетин державного кордону Росії”.

За версією російського слідства, Сизонович разом зі спільником у квітні 2014 року в Києві нібито “створили організовану групу й домовилися про підготовку і вчинення терористичних актів на території Росії та України”.

Сизонович також нібито дав покази, що збирав інформацію про об’єкти транспортної інфраструктури і передавав своєму керівникові під псевдонімом “Владиславович”, який представився йому співробітником української розвідки.

Також слідство заявляє, що у 2016 році Сизонович отримав вказівку поїхати в Каменськ-Шахтинський Ростовської області, щоб оглянути і сфотографувати місцевий вокзал і “визначити місце для закладення вибухових пристроїв”. На цьому вокзалі в тому ж році нібито планувався теракт.

Під час судових слухань “було встановлено, що Сизонович мав необхідні знання в галузі вибухотехніки, щоб виготовляти різноманітні вибухові пристрої, оскільки раніше працював підривником на шахті й телевізійним майстром”.

Російська сторона стверджує, що українця затримали російські силовики у вересні 2016 року під час нібито незаконного перетину кордону.

Раніше ЗМІ також повідомляли про версію російських слідчих, згідно з якою Сизонович підривав поїзди в на території Луганської області, яка перебуває під контролем так званої “ЛНР”, там його схопили бойовики, а вже через місяць затримали в Ізвариному прикордонники РФ, коли він їхав до російського Донецька (Ростовська область).

Судовий процес у справі Олексія Сизоновича почався 26 липня і тривав лише кілька днів.

Перед оголошенням вироку захист попросив зменшити підсудному покарання до мінімуму, враховуючи його вік, поганий стан здоров’я та “повне розкаяння у скоєному і співпрацю зі слідством”.

Читайте також:
Російський суд дав кримському татарину Зейтуллаєву 12 років в’язниці у справі “Хізб ут-Тахрір”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна