У Росії винесли вироки в справі спроби референдуму “За відповідальну владу”

 

Тверський суд Москви виніс вирок у справі про підготовку референдуму “За відповідальну владу”: активісти Валерій Парфьонов і Кирило Барабаш засуджені до 4 років ув’язнення кожен. Журналіст РБК Олександр Соколов отримав 3,5 роки колонії, письменник Юрій Мухін – 4 роки умовно.

Про це 10 серпня інформує “Радіо Свобода”.

Соколова, Парфьонова, Барабаша і Мухіна звинувачують в екстремізмі за те, що вони нібито продовжували діяльність забороненої організації “Армія волі народу”.

Соколов останні два роки перебуває під арештом. На його захист раніше виступили члени незалежної профспілки журналістів і працівників ЗМІ. На їхню думку, справа стосовно кореспондента РБК пов’язана з його антикорупційними розслідуваннями.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав усіх обвинувачених у справі про підготовку референдуму “За відповідальну владу” політв’язнями.

Читайте також:
Суд у Росії ув’язнив 61-річного українця на 12 років
за звинуваченням у підготові терактів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна