Сенатор Маккейн: Росія Путіна – більша загроза для світу, ніж ІДІЛ

 

Російська Федерація є більшою загрозою, ніж терористичне угрупування “Ісламська держава”.
Про це заявив американський сенатор-республіканець, голова комітету з питань збройних сил Джон Маккейн в інтерв’ю The Arizona Republic.

Він зазначив, що терористичні угруповання, такі як ІДІЛ, становлять постійну загрозу для США, проте в них немає тих можливостей, якими володіє режим Путіна.

“У них немає військових можливостей, технологій і прагнень правити світом. У Росії є. І Росія не є другом для вільного світу”, – підкреслив Маккейн.

Він нагадав, що Росія впливала на президентські вибори у США 2016 року, намагалася впливати на вибори у Франції та, як очікується, справлятиме вплив на вересневі вибори до Бундестагу у ФРН.

За його словами, Москва встановила свою присутність на Близькому Сході, продовжує чинити тиск на країни Східної Європи, і в Путіна також є наміри щодо США.

“Володимир Путін – авторитарний лідер, який бажає розширити сферу свого впливу. Він мав свої наміри під час виборів в США, і він отримає те, що вже з’ясував у 2016 році, щоб удосконалити свої стратегії. Він повернеться. Нам краще бути готовими”, – наголосив сенатор Маккейн.

Читайте також:
Сенат США стоячи вітав Маккейна,
який після видалення ракової пухлини мозку приїхав голосувати
за скасування “Обамакейр”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна