Російські хакери під час виборів у США атакували системи 39 штатів, – ЗМІ

 

Кібератаки Росії на виборчу систему Сполучених Штатів восени 2016 року були набагато масштабнішими, ніж про це публічно повідомлялося – сліди російських кібератак виявили у системах 39 штатів.
Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Bloomberg.

В Іллінойсі слідчі знайшли докази того, що кіберзлочинці намагалися видалити чи змінити дані виборців.

Хакерам вдалося отримати доступ до програмного забезпечення, призначеного для проведення опитувань у день виборів, та принаймні в одному штаті доступ до бази даних з фінансування кампанії.

Деталі щодо атак, здійснених улітку та восени 2016 року, були надані трьома особами, які безпосередньо знайомі з ходом розслідування цього питання в США.

За даними одного із них, російські хакери втрутилися у системи 39 штатів.

Масштаби та досвідченість кібератак настільки занепокоїли керівництво адміністрації Обами, що вони здійснили безпрецедентний крок – поскаржилися безпосередньо Москві, скориставшись так званим “червоним телефоном”, тобто прямим екстреним каналом зв’язку між керівництвом держав.

За даними двох джерел, у жовтні Білий дім зв’язався із Кремлем, щоб запропонувати детальні документи про втручання Росії у вибори та попередити, що атаки можуть спричинити виникнення більш масштабного конфлікту.

Повідомляється, що нові деталі, підкріплені секретним документом Агентства національної безпеки, який був нещодавно розкритий на сайті Intercept, показують масштаби хакерського втручання. Його зараз уважно вивчають федеральні слідчі, щоб визначити, чи мають до цього відношення представники кампанії Дональда Трампа, обраного президентом.

Читайте також:
Трамп визнав причетність Росії до кібератак на США
і висловив надію на добрі відносини з Путіним

Сторона Трампа вважає, що екс-глава ФБР Комі під час свідчень у Сенаті “намагався підірвати довіру” до президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна