Сенат США стоячи вітав Маккейна, який після видалення ракової пухлини мозку приїхав голосувати за скасування “Обамакейр”. ВІДЕО

 

Сенатор від Республіканської партії Джон Маккейн, якого днями прооперували й виявили пухлину головного мозку, виступив у Сенаті США перед голосуванням за скасування запровадженої президентом Бараком Обамою реформи охорони здоров’я (Obamacare).

Колеги стоячи оплесками вітали 80-річного сенатора, який зумисне для цього голосування повернувся до Вашингтона з рідного штату Аризона, де проходить лікування.

На відео видно, що після хірургічного втручання у сенатора залишився шрам над лівим оком.

Демократи намагалися зняти закон про скасування “Обамакейр” з обговорення. Маккейн звернувся до Сенату з емоційною промовою, в якій закликав підтримати закон і “врешті-решт скасувати реформу Обами”.

У підсумку Сенат проголосував за формальний початок обговорення скасування реформи. При цьому голоси розділилися рівно навпіл: 50 сенаторів проголосували “за” і 50 – “проти”.

Вирішальним, згідно з американською конституцією, став голос віце-президента США Майкла Пенса, який є головою Сенату. Він підтримав продовження дебатів щодо скасування “Обамакейр”.

Це голосування розглядають як перемогу президента США Дональда Трампа, який закликав Сенат саме до такого рішення. Адже скасування запровадженої 2010 року адміністрацією попереднього президента Обами системи обов’язкового загального медстрахування з пільгами для незаможних було однією з провідних передвиборчих обіцянок Трампа.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на четвер, 20 липня, медики лікарні Фінікса в Аризоні оприлюднили заяву про те, що у сенатора діагностовано рак головного мозку.

Ракова пухлина була виявлена ​​після видалення тромбу над лівим оком Маккейна. Проби видаленої тканини показали, що первинна пухлина головного мозку, відома як гліобластома, має відношення до згустку крові, йдеться в заяві клініки Мейо.

“Сенатор і його сім’я розглядають всі можливі варіанти подальшого лікування”, – вказали лікарі, зазначивши, що можлива комбінація радіаційного випромінювання і хіміотерапії.

Раніше Маккейн уже поборов інше ракове захворювання – меланому, після видалення якої у 2000 році в нього залишився шрам на лівій щоці.

Джон Маккейн – сенатор-республіканець з Аризони, кандидат в президенти США 2008 року (програв Бараку Обамі) – відомий великою прихильністю до України. Зокрема він є прибічником надання Америкою Збройним силам України сучасної летальної зброї.
Маккейн перебував на Майдані під час Революції Гідності та приїздив з візитами згодом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна