Росія збудує на півночі Криму свою телевежу, щоб “перебити” сигнал України

 

Росія планує побудувати телевежу неподалік Джанкоя в окупованому Криму, щоб протидіяти сигналу української вежі в Чонгарі Херсонської області.
Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський.

“Чонгарська вежа створює для росіян проблеми в Північному Криму. Саме тому окупаційна влада планує у 2018 році за державний кошт будівництво власної вежі неподалік Джанкоя, для протидії Чонгару, висотою 151 метр – РТС “Соленое озеро”, – написав Костинський на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За його словами, окупанти йдуть на такий крок, щоб протидіяти трансляції українських телеканалівз Чонгару.

“Поки вони будуть намагатися відповідати на наші кроки, будемо продовжувати реалізацію Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області і на територію Криму. Згідно з цією стратегією, кількість телеканалів і радіостанцій, що мовитимуть на півострів, буде збільшуватися”, – додав Костинський.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 березня 2017 року в селі Чонгар Херсонської області відкрили 150-метрову телевежу для мовлення на північ окупованого Росією Криму.
Сигнал із Чонгара покриває території, де проживає близько 200 тисяч телеглядачів.

Читайте також:
Українське радіо з Чонгара почало мовлення на Крим. КАРТА

Визначилися п’ять телеканалів України, які з 24 серпня почнуть мовлення на Крим. КАРТА

Окупанти в Криму не зможуть заглушити сигнал чонгарської телевежі, – Нацрада

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна