Проросійські сили знайшли адвокатів для арештованого блогера Муравицького

 

Житомирський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту місцевому проросійському блогеру Василю Муравицькому, однак його захисники оскаржують це рішення.

Про арешт Муравицького 3 серпня повідомила агенція “Інтерфакс-Україна” з посиланням на джерело в Службі безпеки України, яка затримала блогера за обвинуваченням у сепаратизмі й держзраді.

“Муравицького затримано за рішенням суду. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності), ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України і 2 серпня обрано запобіжний захід утримання під вартою”, – інформує джерело.

Про апеляцію повідомила київська проросійська активістка, дочка екс-депутатки від ПР Олена Бережна.

“Друзі! Видихніть! Адвокат, з яким Василь Муравицький підписав адвокатську угоду, готує апеляцію на постанову суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою! Термін її подачі минає у вівторок (8 серпня)! До підготовки апеляції підключилися також наші адвокати”, – написала Бережна у “Фейсбуці”.

За її словами, прибічники Муравицького займаються інформування міжнародних організацій про “повернення 1937 року“, розраховують на офіційні заяви на захист арештованого з боку Уповноваженого з прав людини Верховної Ради Валерії Лутковської та представника офісу з питань свободи слова при ОБСЄ.

Нагадаємо, блогер і журналіст із Житомира Василь Муравицький був затриманий СБУ 2 серпня. Спецслужба оприлюднила його угоду від 2014 року з російським державним агентством “Россия сегодня” на публікацію матеріалів антиукраїнського змісту.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна