Доба АТО: 38 обстрілів, троє бійців поранені. Епіцентр протистояння – Авдіївка

 

Протягом минулої доби, 4 серпня, незаконні збройні формування на Сході 38 разів обстрілювали позиції Збройних сил України. Внаслідок обстрілів троє українських військових отримали поранення. З них один – близько 23-ї години на підступах до Невельського (Донецький напрямок), другий – в той самий час на Приморському напрямку, ще один – вранці на Донецькому напрямку.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Після 18-ї години противник збільшив кількість обстрілів наших позицій на Луганському і Донецькому напрямках”, – ідеться у зведенні.

Донецький напрямок. Авдіївська промзона і далі залишається одним з основних епіцентрів протистояння. Там майже всю ніч на 5 серпня, з різних напрямків, ворог вів вогонь по українських укріпленнях з мінометів, гранатометів і стрілецького озброєння. Наші бійці теж жорстко відповідали бойовикам.
Також пізно ввечері під ворожим вогнем опинились позиції української армії у селищах Зайцеве, Кам’янка, Луганське, Невельське.
Раніше, опівдні, ворог застосував міномети калібру 120 міліметрів по укріпленнях ЗСУ на підступах до селища Піски.

На Луганському напрямку найгарячіше було в районі Новоолександрівки. Тут протягом доби проросійські сепаратисти дев’ять разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО з різних видів зброї (з них п’ять – після 18:00).
Крім того, ввечері бойовики застосовували міномети калібру 82 міліметри неподалік Донця.

На Приморському напрямку ввечері під гранатометний вогонь противника потрапили наші позиції у Лебединському, Широкиному. До 18:00 бойовики двічі обстріляли укріплення сил АТО у Чермалику.

Читайте про попередню добу:
Доба АТО: 21 обстріл, б’ємо у відповідь, без втрат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна