Трамп підписав нові санкції проти Росії. Порошенко: вони діятимуть до повного звільнення української землі

 

Президент США Дональд Трамп підписав закон про нові санкції проти Росії.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на представників Білого дому, хоча офіційно про підписання закону ще не оголошено.

Новий законопроект, зокрема, обмежує можливості американського президента: він тепер не зможе зняти з Росії санкції без схвалення Конгресу США.

Водночас, за даними  Bloomberg, до підписаного Трампом закону є додаток із застереженнями від адміністрації президента – щодо наслідків та конституційності деяких положень.

Застереження президента стосуються чотирьох сфер: посягання на орган виконавчої влади, ненавмисна шкода американським компаніям та бізнесу й міжнародним партнерам США, а також обмеження гнучкості адміністрації діяти у згоді з союзниками у боротьбі з Росією.

Президент України Петро Порошенко привітав підписання Трампом нового пакету санкцій США щодо Росії.

“Вітаю всіх із підписанням нового пакету санкцій від США щодо Росії! Як ми і домовлялися у Вашингтоні, Конгрес проголосував, а президент Дональд Трамп підписав. Санкції стосуються в тому числі і заполітизованого проекту «Північний потік-2»”, – написав президент на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці“.

Санкції діятимуть до повного звільнення української землі. Це ще раз підтверджує стратегічний напрямок відносин України та Сполучених Штатів”, – додав Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 липня Сенат США – слідом за Палатою представників – схвалив законопроект, що передбачає додаткові санкції відносно Росії, а також Ірану та КНДР.

Закон передбачає, зокрема, введення санкцій щодо різних галузей російської економіки. Крім того, пропонується кодифікація вже діючих обмежень, що позбавить адміністрацію США можливості самостійно приймати рішення про долю діючих щодо Росії санкцій.

Згідно з документом, Вашингтон виступатиме проти газопроводу “Північний потік-2”, який погано впливає на енергетичну безпеку Євросоюзу, розвиток газового ринку в Центральній і Східній Європі та реформи України в сфері енергетики.
У документі при цьому відзначається, що санкції не повинні зачіпати співпрацю США і Росії в космічній сфері.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна