Палата представників Конгресу США підтримала нові санкції проти Росії

 

Палата представників Конгресу США 25 липня (в ніч на 26 липня за Києвом) проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений раніше.

Законопроектом пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу, повідомляє The Associated Press.

Проектом також запроваджуються додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Документ підтримали 419 конгресменів, проти проголосували троє.

Тепер законопроект має розглянути й затвердити Сенат, після чого його буде направлено на підпис президенту.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що президент США Дональд Трамп підтримає запровадження нових санкцій проти Росії.

Вона також зазначила, що адміністрація Трампа не підтримувала початковий текст законопроекту, який “був погано прописаний”, але після узгодження з Палатою представників та Сенатом у нього були внесені певні зміни, які задовольняють президента.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 червня Сенат США затвердив нові санкції проти Росії, поєднавши їх із санкціями проти Ірану в одному законодавчому акті. Законопроект містив положення про те, що президент не зможе скасувати або пом’якшити санкції проти Москви і Тегерана без схвалення Конгресу.

Тоді це положення викликало невдоволення з боку Білого дому і небажання підтримувати проголосований у Сенаті документ, після чого почалися дискусії щодо внесення змін у законопроект.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна