СБУ проводить обшуки в мерії Запоріжжя

 

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк заявив, що співробітники Служби безпеки України 1 серпня проводять обшуки в будівлі мерії з метою виявлення засоби збору інформації для передачі на тимчасово непідконтрольну територію України. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“В стінах міської влади працюють люди, які дійсно щось роблять для нашого міста Запоріжжя і не просто роблять, а дійсно займаються справами для того, щоб в місті Запоріжжі по всій Україні було стабільне життя. Те, що сказано, що тут працюють якісь сепаратисти, мабуть, комусь на сьогоднішній день вигідно дестабілізувати ситуацію і дійсно сколихнути місто Запоріжжя”, – заявив Буряк.

За його словами, СБУ “прийшло, щоб знайти якісь камери, якісь системи спостереження або передачі якогось зв’язку”.

“Що сказано в постанові? Що в нічний час кудись передається в “ДНР-ЛНР”. На сьогодні нікому не пред’явлено звинувачення”, – резюмував мер.

СБУ підтвердила факт обшуків у мерії Запоріжжя, але не уточнювала, в якій справі вони проводяться.

Як писала “Новинарня“, 27 липня голова Запорізької обласної державної адміністрації, виходець з СБУ Костянтин Бриль заявив про підготовку “масштабних активних дій, спрямованих на підтримку насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а також фінансування зазначених дій”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна