Прокуратура спрямувала до суду обвинувачення в держзраді 49 депутатів ВР КРиму

 

Прокуратура АР Крим за результатами спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів Верховної Ради АРК, які обвинувачуються в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, “у ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що в березні 2014 року ці депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення “Республіка Крим”.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Загалом слідчими та прокурорами прокуратури АР Крим до суду направлено уже 49 обвинувальних актів відносно колишніх депутатів Верховної Ради АРК.

За клопотаннями слідчих та прокурорів судом також накладено арешт на майно вищевказаних 49 колишніх депутатів, а саме: 23 квартири, 16 житлових будинків, 31 автомобіль, 4 земельні ділянки, два магазини, катер та банківські рахунки, додали у відомстві.

Як відомо, в захопленій російськими військами Верховній Раді АР Крим 27 лютого 2014 року зібралася частина депутатів, які прийняли рішення про відставку чинного прем’єр-міністра АРК Анатолія Могильова та оголошення референдуму щодо статусу Криму.
За офіційними даними за відповідне рішення нібито проголосували 61 із 64 присутніх депутатів. Натомість існують свідчення окремих депутатів про те, що реально голосували 40-41 депутатів, тоді як голоси інших були сфальсифіковані шляхом використання карток-дублікатів.

Читайте також:
До суду пішла справа про держзраду колишнього військового прокурора Криму Сергія Няньчура

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна