До суду пішла справа про держзраду колишнього військового прокурора Криму Сергія Няньчура

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим (м. Київ) скерувала до суду справу щодо колишнього прокурора Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Сергія Няньчура, якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, державного радника юстиції 3-го класу Няньчура Сергія Михайловича підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (“державна зрада”).

Слідство встановило, що у 2014 році Няньчур, порушивши присягу Україні, перейшов на службу до незаконно створеного органу “Военная прокуратура Черноморского флота Российской Федерации” на посаду “первого заместителя военного прокурора ЧФ РФ с присвоением звания генерал-майора юстиции”, написала Сарган у “Фейсбуці”.

Встановлено також, що перебуваючи на вказаній посаді, Няньчур подав позов до суду в інтересах міністерства оборони Російської Федерації стосовно майна міністерства оборони України, і це дало змогу у подальшому визнати право власності на вказане майно за МО РФ.

Читайте також:
Прокуратура передала до суду справу командувача ЧФ РФ,
який спричинив окупацію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна