Німеччина забрала з Туреччини військовий контингент

 

Із Туреччини до Німеччини прибув останній із п’яти розвідувальних літаків ВПС ФРН Tornado.
Про це 31 липня повідомив речник міністерства оборони Німеччини, передає Deutsche Welle.

Німецькі розвідувальні літаки Tornado, задіяні в місії міжнародної антитерористичної коаліції проти “Ісламської держави” в Сирії та Іраку, донедавна здійснювали польоти з турецької військової бази “Інджирлік”. Однак у Берліні вирішили вивести з Туреччини контингент у складі близько 260 військових.

Причиною стала заборона Анкари німецьким парламентарям відвідувати солдатів Бундесверу в “Інджирліку”. Цей крок турецька влада мотивувала наданням у Німеччині притулку турецьким солдатам, які були дислоковані на території ФРН як військові НАТО.

Контингент ФРН вирішено передислокувати до Йорданії. Першим на базу “Аль-Азрак” перекинули літак-заправник, він уже здійснює вильоти з нового місця дислокації. Утім, розвідувальні літаки Tornado перекинуть у Йорданію з ФРН лише після проведення на цій базі відповідних підготовчих та будівельних робіт.

У німецькому оборонному відомстві заявили, що це ймовірно відбудеться не раніше жовтня 2017 року. До того часу необхідне обладнання та оснащення потрібно буде доставити морем і повітрям до Йорданії.

Читайте також:
Іракська армія висміює бойовиків ІДІЛ, які масово втікають із Мосула
в жіночому вбранні. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.