Іракська армія висміює бойовиків ІДІЛ, які масово втікають із Мосула в жіночому вбранні. ФОТО

 

Бойовики терористичної організації “Ісламська держава” (ІДІЛ) тікають зі своєї “столиці” в місті Мосул, переодягнувшись у жіноче вбрання.

Фотографії переодягнених у хіджаби чоловіків із яскравим макіяжем і в жіночій білизні оприлюднюють у соцмережах солдати іракської армії, жорстоко висміюючи захоплених у полон терористів.

Ці знімки військовослужбовці супроводжують знущальними підписами – мовляв, замість боротися за свою столицю до останньої краплі крові, “грізні” бойовики “покрали бабське шмаття, аби врятувати свою боягузливу шкуру”.

Пишуть також, що до такого маскараду боягузливі терористи ІДІЛ вдаються цілими групами.

Як повідомляла “Новинарня“, 9 липня армія Іраку звільнила місто Мосул, яке з 2014 року утримували бойовики ІДІЛ, проголосивши звідти свій “халіфат”.

Іракські урядові сили за підтримки очолюваної США коаліції почали наступ для звільнення Мосула 17 жовтня 2016 року. У бойових діях також були задіяні курдські загони “Пешмерга”, сунітські арабські племена і шиїтські загони.

Наприкінці червня 2017-го у джихадистів відбили історичну мечеть, де було проголошено “халіфат”.
Тоді ж сирійські демократичні сили оточили місто Ракка – наступну столицю ІДІЛ після Мосула.

8 липня ЗС Іраку заявили, що звільнили від ІДІЛ Старе місто Мосула.

Всі фото – Kurdistan24

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.