Суди не готові до розгляду 400 корупційних справ НАБУ, – Ситник

 

Національне антикорупційне бюро України розслідує близько 400 корупційних справ, однак судова гілка влади їх саботує. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник.

“У середньому – близько 400 справ. І зараз у нас 620 працівників із 700 можливих. Найближчим часом ще буде призначено кілька детективів. Тобто фактично штат майже сформований, усі підрозділи запущені, справи розслідуються. Щодня проводяться слідчі дії, цей процес уже набирає серйозних обертів, тому що ми постійно нарощуємо кількість людей, ці люди постійно забезпечують внутрішню комунікацію – і наші ресурси постійно зростають, а розслідування постійно нові. Але, знову ж таки, ми ведемо до того, що в судах ці справи [саботують]”, – сказав Ситник в інтерв’ю “5-му каналу” в четвер увечері, 27 липня.

Зокрема, Артем Ситник зазначив, що суди саботують розгляд корупційної справи щодо Одеського припортового заводу.

“Всі знають ситуацію з Одеським припортовим заводом – одне з найбільших стратегічних підприємств зараз на межі банкрутства, ми розслідували і розслідуємо кілька справ про корупційні схеми на цьому підприємстві, одну справу направили в суд. Що робить суд? По-перше, переводить у режим секретності розгляд цієї справи з незрозумілих причин, в закритому режимі. По-друге, я дізнаюся, що зараз в.о. керівника ОПЗ пише: “ми приходимо до тих людей, які вкрали 300 млн. грн.”. Це одна з багатьох схем цього заводу, “ми не маємо ніяких претензій”. Як можна врятувати стратегічне підприємство, коли ми проводимо арешти, розслідуємо ці справи, а суди їх просто саботують?” – зазначив голова НАБУ.

Ситник підкреслив, що сьогодні судова гілка влади не готова до розгляду корупційних справ. Він наголосив на необхідності створення антикорупційного суду.

Читайте також:
Ситник розповів, скільки заробляють в НАБУ і на що цього вистачає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.