Мати полоненого Агєєва закликала Путіна припинити війну. До неї приєдналася мама Клиха. ВІДЕО

 

Матері засудженого в Чечні українця Станіслава Клиха та затриманого в Україні російського військового-контрактника Віктора Агєєва записали відеозвернення до президентів Росії й України з проханням припинити війну і помилувати синів.

Відеозвернення опублікувала російська “Новая газета“.

“Ми матері наших дітей – Станіслава Клиха і Агєєва Віктора. З великою повагою до наших влад, Російської Федерації та України, просимо, благаємо вас звільнити, помилувати наших дітей, які перебувають у полоні, і, як Станіслав, у в’язниці, де він вже три роки”, – звернулася до президентів мати українця Тамара Клих.

“Мені здається, в ваших силах це зробити – наших дітей повернути додому, помилувати їх і припинити війну. Війну, яка нам не потрібна – ні мамі, яка приїхала з Росії, ні мені”, – додала вона.

Світлана Агєєва приєдналася до прохання матері Станіслава Клиха і додала, звертаючись до Путіна, що “пора припиняти цю війну”.

“Володимире Володимировичу, це в ваших силах, ми віримо, допомогти нам! І ще від себе я хотіла б попросити, як людина, як проста людина, що пора припиняти цю війну, яка роз’єднала наші народи. Ось це горе, воно зараз об’єднує наші материнські серця. І ми разом!” – сказала вона.

Як відомо, 26 травня 2016 року суд у Грозному (Чечня, РФ) оголосив вироки громадянам України Миколі Карпюку (22,5 роки ув’язнення) і Станіславу Клиху (20 років), яких обвинуватили в участі у бойових діях у Чечні в 1990-х роках. Самі вони заперечують всі звинувачення.

Читайте також:
Мати полоненого російського контрактника Агєєва
була на прийомі в АП і посольстві РФ

Як писала “Новинарня“, Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими в ході бою в районі села Жолобок у Луганській області 24 червня. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську, з ним працює СБУ.

Агєєв в інтерв’ю каналу “1+1” повідомив, що служить у Ростовській області, в Новочеркаську, в полку зв’язку та навчальному центрі повітряно-космічних сил Росії.
Він підтвердив, що в березні 2017 приїхав з Алтаю в Ростовську область, де раніше проходив строкову службу, підписав контракт на службу в ЗС Росії, з “армією ЛНР” та невдовзі був відправлений на Донбас.

Про укладання Агєєвим контракту із ЗС РФ в інтерв’ю журналістам повідомляла його мати Світлана. Російська сторона заперечує факт існування контракту.

22 липня за сприяння президента Петра Порошенка Світлана Агєєва побачилася з сином у СІЗО на Луганщині.

Читайте також:
Мати Агєєва перед зустріччю з сином у Старобільському СІЗО поставила вимогу: без українських ЗМІ

Полонений Агєєв стверджує,
що обміняного на Савченко ГРУшника Єрофеєва у Росії вбили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна