Трамп може накласти вето на нові санкції проти РФ – щоб їх посилити

 

Президент США Дональд Трамп може накласти вето на санкційний законопроект Конгресу “Протидія супротивникам Америки через санкції”, але для того, щоб зробити його більш жорстким щодо РФ.

Про це заявив новий директор з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі в коментарі CNN.

“…Він може підписати санкції в такому вигляді, як вони є, або він може ветувати санкції та вести переговори щодо більш жорсткого документу проти росіян”, – сказав Скарамуччі.

Як писала “Новинарня“, 26 липня Палата представників Конгресу США підтримала нові санкції проти Росії, Ірану й Північної Кореї. Надалі Палата представників та республіканці Сенату досягли згоди щодо законопроекту, що прокладає шлях до передання законопроекту на підпис президента Трампа.

Законопроект викликав незадоволення в країнах Євросоюзу та європейських інституціях – адже нові санкції передбачають штрафні санкції для європейських компаній, які, зокрема, співпрацюватимуть з російським “Газпромом” при реалізації газопроводу “Північний потік-2”.

Нові антиросійські санкції США можуть зашкодити німецьким компаніям і ще більше ускладнити відносини Берліна з Вашингтоном. Про це в інтерв’ю ARD заявила міністр економіки Німеччини Брігітт Зіпріс.
“США покинули спільну з Європою лінію стосовно санкцій проти Росії”, – сказала Зіпріс.

Читайте також:
Німеччина ініціювала нові санкції проти РФ через поставку турбін до Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна