Захар здав назад: ватажок “ДНР” скасував “Малоросію”

 

Ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що остаточне рішення про створення держави “Малоросія” ще не прийнято, лише започатковано дискусію з цього приводу.
Як передає сайт сепаратистів “ДНР онлайн” 26 липня, про це Захарченко сказав в інтерв’ю донецькому каналу “Оплот”.

“Справді, ініціатива викликала великий резонанс. Причому ми не створювали нову державу, ми запропонували дискусію”, – заявив ватажок терористичної організації.

“Всього за тиждень ми отримали величезну кількість відгуків, зауважень, пропозицій від небайдужих людей зі всієї України. Велика кількість людей підтримали ідею перезаснування України. Але ця ідея вимагає вироблення конкретних пропозицій, і ми далі будемо працювати над ними, аналізувати ситуацію”, – сказав він.

“Так, не всі підтримали ідею назви Малоросія, є зауваження з приводу розташування столиці, державного прапора, герба. Склад, формат і час скликання легітимних установчих зборів, які представлятимуть всі регіони України, теж обговорюється. Іншими словами, остаточні рішення ще не прийняті, але найголовніше, дискусія буде продовжена”, – зазначив Захарченко.

Як писала “Новинарня“, ватажок “ДНР” Олександр Захарченко зі своїми поплічниками 18 липня проголосив замість України (“держави, що не відбулася”) створення так званої федеративної держави “Малоросія” зі столицею в Донецьку, на базі всіх областей України, крім Криму. За повідомленнями сепаратистів ОРДО, в Донецьку “конституційний акт” ухвалили “делегати” з більшості областей України.

Згідно з проголошеною декларацією, прапором “Малоросії” стане прапор Богдана Хмельницького, мовами – “малоросійська” і російська, держава буде нейтральною і відмовиться від глорифікації ОУН-УПА. За словами Захарченка, лише так можна припинити “громадянську” війну в Україні.

Від ідеї ватажків “ДНР” відхрестилися представники сепаратистів Луганська, заявивши, що не брали участь у зборах, про які повідомили з Донецька.

Помічник президента РФ, куратор проекту “ДНР/ЛНР” Владислав Сурков назвав головним в ініціативі “ДНР” створити в Україні державу “Малоросія” бажання боротися за цілісність України.

Читайте також:
Не просто алкоголізм. Доній про “Малоросію з Донецька”:
Це план Кремля для перетворення України на конфедеративну державу

Створення в Донецьку “Малоросії” прокоментували Порошенко,
Муженко і представники в ТКГ. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна