Мати полоненого російського контрактника Агєєва була на прийомі в АП і посольстві РФ

 

Мати полоненого російського контрактника Віктора Агєєва разом з адвокатом Віктором Чевгузом в понеділок, 24 липня, була на прийомі в адміністрації президента України.

Про це Громадському радіо повідомив сам Чевгуз.

За словами адвоката, після зустрічі в АП вони зі Світланою Агєєвою поїхали в посольство Російської Федерації в Києві.

“Розмова йшла, в основному, щодо юридичних питань”, – сказав Чевгуз.

На запитання про те, чи пообіцяли дипломати допомогти, адвокат відповів, що вони сказали: “Це наш обов’язок. Так, ми звернулися. Спочатку нам відмовили у зустрічі…”.

За словами Віктора Чевгуза, дипломати показали лист-відмову про те, що на початковому етапі розслідування, поки не будуть проведені всі необхідні слідчі оперативно-розшукові дії, побачення неможливе, а після 24 числа побачення може відбутися.

“Агєєв перебуває під вартою в Луганській області. Це не юрисдикція консульства в Києві, це юрисдикція консульства в Харкові. Тому посольство оперативно зв’язалося з харків’янами. Вони зв’язалися зі мною, ми домовилися про спільні дії. Вони сказали, що нададуть не тільки юридичну допомогу, а й допомогу з купівлі необхідних речей”, – зазначив адвокат.

На запитання про те, як Віктор Агєєв потрапив на Донбас, адвокат відповів: “Ось коли я з ним поспілкуюся, тоді я вам все скажу”.

Договір з адвокатом підписала Світлана Агєєва. Питання про оплату його послуг, за словами самого адвоката, є конфіденційним.

Як писала “Новинарня“, раніше сам Агєєв в інтерв’ю російській “Новой газете” розповів, що ніхто з офіційних представників Росії його не відвідував, і за весь місяць після його затримання російські дипломати лише один раз зателефонували начальнику Слідчого ізолятора в Старобільську, де він перебуває.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.