Начгенштабу Муженко взяв участь у морській компоненті “Сі бризу”

 

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, командувачі ВМС Ігор Воронченко та Повітряних сил – Сергій Дроздов взяли участь у морській компоненті навчань “Сі бриз-2017” на борту фрегата “Гетьман Сагайдачний”.
Про це 22 липня повідомила прес-служба Генштабу.

Керівник навчання з українського боку, заступник командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки Олексій Неїжпапа у своїй доповіді акцентував увагу на цьогорічній особливості – проведення “Сі бриз-2017” у режимі “free play”, “вільної гри”, що підвищило рівень складності всіх етапів навчань та ступінь інтегрованості при виконанні поставлених завдань учасниками відповідно до стандартів країн-членів НАТО.

Зазначається, що навчання відбувалися “у складній обстановці й стали потужним фактором стабілізації у Чорноморському регіоні”.

Під час проведення різних фаз навчань відпрацьовано нові практичні способи, форми та прийоми застосування особового складу, військової техніки та озброєння. Зокрема проведена спільна амфібійна операція, перевезення військовослужбовців морської піхоти на зовнішньому адаптері, залучення малих броньованих катерів “Бердянськ” та “Акерман” для патрулювання Придунав’я.

Навчання “Сі бриз-2017” завершуються 23 липня.

Читайте також:
Пентагон оцінив складність навчань “Сі бриз-2017”

Як писала “Новинарня“, українсько-американське навчання “Сі бриз-2017”, що зібрало понад 3 тисячі військових із 16 країн, проходить з 10 по 23 липня 2017 року в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.
США вперше за шість років направили на Sea Breeze два бойових кораблі з потужним ракетним озброєнням.

Читайте також:
“Сі бриз-2017”: десантування на Тендрівську косу з трьома компонентами. ВІДЕО, ФОТО

Порошенко на “Сі бризі”: Україна прагне повернути на порядок денний питання про ПДЧ НАТО

Активна фаза навчань “Сі бриз” почалася з водолазів

За “Сі бризом” стежить новий російський розвідник замість затонулого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна